Yhtenäisin joukkue voittaa

Yhtenäisin joukkue voittaa

Suomi ja Norja pelasivat pääsiäisen alla jääkiekkomaaottelun Lappi-Areenassa. Otteluohjelmasta sai etsimällä etsiä tuttuja nimiä. Nyt – reilu kuukausi myöhemmin – samat pelaajat ovat maailman mestareita ja koko kiekkoilevan maailman tuntemia sankareita. 

Leijonilta ei ennakkoon odotettu suurta menestystä tämän vuoden kisoissa. Kaikkien hämmästykseksi Suomi kuitenkin löi suurmaiden tähtisikermät ja voitti ratkaisevat pelit. Suomi oli lopulta selkeästi kisojen paras joukkue. 

Suomesta teki mestarin se tosiasia, että Leijonat oli joukkueena kaikkein yhtenäisin. Suurempien kiekkomaiden kuuluisten NHL- ja KHL-tähtien taituruus mitataan miljoonien dollarien vuosiansioissa. Pelkkä henkilökohtainen osaaminen ei kuitenkaan riitä, kun vastaan asettuu suurella sydämellä ja suomalaisella sisulla varustettu yhtenäinen joukko. 

Suomen kiekkokulta oli lopulta sekoitus vahvaa joukkuehenkeä ja juuri oikealla hetkellä loistamaan syttyneitä tähtisuorituksia. Mikä pätee joukkueen merkitykseen urheilussa, pätee yhtä lailla oikeastaan kaikilla elämän osa-alueilla. Suomen voitto näissä kisoissa jää kiekkohistoriaan, mutta samalla tavalla Suomen menestystarina valtiona on täysin poikkeuksellinen luku maailmanhistoriassa. 

Suomi on nykyään lähes mittarilla kuin mittarilla maailman maiden ehdotonta parhaimmistoa. Tämä ihme on ollut mahdollinen, koska me suomalaiset olemme olleet myös kansakuntana yhtenäinen joukkue. Keväällä valitun uuden eduskunnan onkin todella syytä vaalia tätä henkeä, jotta voimme jatkossakin voittaa eteen tulevat haasteet ja rakentaa Suomea maailman parhaana maana myös tuleville sukupolville. 

Haluan vielä kiittää kaikkia minua äänestäneitä sekä ylipäätään kaikkia kevään aikana eduskunta- ja EU-vaaleihin osallistuneita. Kansanvalta osoitti jälleen voimansa. Suomi on yksi maailman vanhimmista yhtäjaksoisesti toimineista demokratioista ja saamme olla vahvasta perinteestämme todella iloisia ja ylpeitä. 

Valitut Lapin kansanedustajat ovat myös aloittaneet uuden eduskuntakauden yhtenäisenä joukkueena. Osoituksena hyvästä, puoluerajat ylittävästä yhteistyöstä on viime viikolla jätetty kirjallinen kysymys Pajalan kaivoksen tilanteesta. Toivottavasti Lapin kansanedustajina jatkamme tällä hyvällä joukkuepelillä koko vaalikauden riippumatta siitä, minkä värinen hallitus maahan muodostuu. Tämä olisi erittäin tärkeää, koska haluamme, että Lappi menestyy ja tiedämme, että yhtenäisin joukkue voittaa.