Lapin Kokoomus vaatii toimia matkailun pelastamiseksi

Lapin Kokoomus vaatii toimia matkailun pelastamiseksi

Lapin Kokoomus vaatii Marinin hallitukselta vaikuttavampia toimia matkailuelinkeinon ahdingon helpottamiseksi ja alan työpaikkojen turvaamiseksi.

  • Matkailulla on niin suuri aluetaloudellinen merkitys Lapissa, että matkailun auttamiseksi tulee tehdä nyt kaikki mahdolliset toimenpiteet, sanoo Lapin Kokoomuksen puheenjohtaja, kansanedustaja Heikki Autto.

Matkailualan toimijat ovat ilmaisseet syvän huolensa, että hallituksen päätökset matkustusrajoituksista estävät käytännössä matkailun talvisesongin toteutumisen, jonka puolestaan pelätään johtavan laajaan konkurssiaaltoon Lapissa.

Lapin Kokoomus vaatii hallitusta ottamaan Lapin matkailuelinkeinon hädän todesta ja etsimään ratkaisut yhdessä elinkeinon kanssa, jotta terveysturvallinen matkailu voidaan mahdollistaa.

  • Tietoa terveysturvallisen matkailun toteuttamisedellytyksistä maan hallituksella kyllä on, mutta valitettavasti asiat näyttävät nyt olevan tahdon puutteesta kiinni, piirin varapuheenjohtaja Riitta Savukoski toteaa.

Lapin Kokoomuksen mukaan matkailuelinkeinon piirissä on tehty merkittävä työ turvallisen asiakkaan polun mahdollistamiseksi.

  • Lapin Kokoomus vaatii, että hallitus käsittelee matkailun mahdollistamisen uudestaan yhdessä matkailualan toimijoiden kanssa ja tekee tarvittavat päätökset, jotta talvisesonki voidaan vielä pelastaa. Lisäksi hallituksen tulee käsitellä ripeästi toimenpidekokonaisuus kotimaan matkailun vauhdittamiseksi, piirin varapuheenjohtaja Antti Kaarlela sanoo.

Lisätietoja:

Heikki Autto

puheenjohtaja

050-5123874

Riitta Savukoski

varapuheenjohtaja

040-7777359

Antti Kaarlela

varapuheenjohtaja

0400-667706