Kokoomuksen Autto: SDP:n talouspolitiikan uskottavuus heikkenee entisestään

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelin kategoria:Uutiset

(Taloussanomat 5.3)

Kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtaja Heikki Autto kummastelee SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkysen väitteitä Kokoomuksen talouslinjasta. Autton mukaan vaikuttaa, että Mäkynen ei tunne omankaan puolueensa ehdotuksia.

SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen kritisoi Kokoomuksen talouslinjaa sunnuntaina 5.3. julkaistussa tiedotteessaan. Kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Heikki Autto pitää Mäkysen kritiikkiä älyllisesti epärehellisenä.

“SDP:n eväät alkavat selvästi olla syöty. Mäkynen syyttää Kokoomusta leikkauksista, vaikka kyse on pelkästään menokasvun hillinnästä, joka on myös SDP:n tavoite. Suosittelen Mäkyselle oman puolueen ehdotuksiin tutustumista”, Autto sanoo.

SDP:n Antti Rinne kertoo Iltalehden haastattelussa, että SDP on julkaisemassa oman hyvinvointiohjelmansa tulevalla viikolla. SDP on ehdottamassa Kokoomuksen tavoin terveyttä edistäviä toimenpiteitä, joilla saadaan hillittyä sote-menojen kasvua. Autton mukaan indeksijarru tarkoittaa juuri tämän kaltaista toimintaa ja muistuttaa, että indeksijarrut eivät tarkoita leikkausta olemassa olevaan rahoitukseen. Indeksijarrulla ainoastaan hillitään kustannusten kasvua.

“Hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuuden turvaamisen kannalta on välttämätöntä hillitä julkisten menojen voimakasta kasvua. Kaikki puolueet ovat ilmoittaneet tavoittelevansa julkisen talouden tasapainoa, mutta käytännön tasolla suurimmalla osalla puolueista ei ole uskottavuutta. Mäkysenkin kannattaisi palata piirustuspöydälle ja pyrkiä uusiin esityksiin oman puolueen talouspolitiikan uskottavuuden palauttamiseksi”, Autto sanoo.

Autton mukaan SDP:n talouspolitiikka rakentuu käytännössä pelkkien toiveiden varaan ilman konkreettisia toimenpiteitä. SDP on ilmoittanut haluavansa sopeuttaa valtiontaloutta työllisyyden kasvulla ja perusuraa nopeammalla talouskasvulla. Keinoja näiden tavoitteiden saavuttamiseksi ei ole esitetty.

“SDP on lähinnä vastustanut vaikuttavia työllisyystoimia. Talouskasvun vauhdittamiseksikaan ei ole juuri annettu konkreettisia ehdotuksia, vaan päinvastoin heikennetään talouskasvun edellytyksiä esittämällä yritystoiminnan verojen korottamista. Tuntuu, että SDP on hukassa realiteettien kanssa”, Autto päättää.