Heikki Autto paheksuu Finnairin ja Finavian näköalattomia kannanottoja

Heikki Autto paheksuu Finnairin ja Finavian näköalattomia kannanottoja

Lapin Kokoomuksen puheenjohtaja, kansanedustaja Heikki Autto pitää kestämättöminä valtionyhtiöiden Finnairin ja Finavian julkisuudessa esittämiä näkemyksiä koronakriisin jälkeisestä kehityksestä  kotimaan lentoliikenteessä. Julkisuudessa on yhtiöiden toimesta esiintynyt näkemyksiä, joilla lentoliikennettä Suomessa supistetaan pysyvästi.

– Lentoliikenne on Suomelle aivan elintärkeää ja Finnairin ja Finavian täytyy kyetä löytämään strategiat, joilla pystytään turvaamaan lentoyhteydet joka puolelle maata ja kasvattamaan liiketoimintaa kestävästi, Autto linjaa.

Autto muistuttaa, että esimerkiksi Kemi-Tornion tai Kokkola-Pietarsaaren lentokenttien vaikutusalueelta lähtee maailmalle merkittävä osa Suomen tavaraviennin arvosta ja teollisuus tarvitsee nopeat yhteytensä päämarkkina-alueille.

– Liikennejärjestelmä on kokonaisuus ja siksi omistajaohjauksen täytyy nyt olla aktiivinen huolehtimaan siitä, että yhtiöt eivät tee mitään sellaisia lyhytnäköisiä päätöksiä, jotka vaurioittaisivat pysyvästi koko Suomen logistista kilpailukykyä, Autto vaatii.

Autton mukaan Finavian suunnitelma Enontekiön lentoasemasta luopumisesta perustuu puolestaan todella näköalattomaan analyysiin koronapandemian jälkeisen ajan lentoliikenteen kasvunäkymistä.

– On todennäköistä, että pandemian jälkeen työmatkoihin liittyvä lentäminen vähenee, mutta lomamatkoihin kohdistuva kysyntä kasvaa voimakkaasti. Ihmiset haluavat matkustaa turvallisiin kohteisiin suorilla lennoilla ilman vaihtoyhteyksiä. Tämä kehitys puhuu nimenomaan Enontekiön ja muiden Suomen maakuntakenttien tulevaisuuden puolesta, Autto sanoo.

Autton mukaan valtion tulee toimia aktiivisesti, jotta lentoyhteydet saadaan palautettua maakuntakentille heti, kun se epideamiatilanteen puolesta on perusteltua.

Lisätietoja:

Heikki Autto

kansanedustaja | Member of Parliament

+358 50 512 3874 | +358 9 4321

heikki.autto@eduskunta.fi | heikki.autto@parliament.fi

00102 Eduskunta | FI-00102 Parliament of Finland